1- Gizli soru tahmini
Gizli soru tahmini tamamen sizin belirlediğiniz soru ve yanıta göre imkansızda olabilir çokda basit olabilir. Genelde gizli soru ve cevabı hemen hemen aynı basitlikde olur.
Örnek :
Gizli Soru : Tuttuğum takım
Cevabı : Fenerbahçe
Gizli Soru : Doğum Yılım
Cevabı : 1980
2- Fake mail yolu ile
Şifresi çalınacak mail servisinin hemen hemen aynısı yapılır. Bu sahte mail sayfası içerisinde formmail uygulaması kullanılır. Formmail uygulaması sayesinde size gönderilen sahte sayfaya girdiğiniz bilgiler (Genelde kullanıcı adı ve şifre) saldırgan tarafından daha önce belirlenen mail adresine gidecektir.
3- Trojan ile
Trojan (Truva atı); iki kısımdan oluşan ve bilgisayarları uzaktan kumanda etme amacıyla yazılmış programdır. Bu programların birinci kısmı uzaktaki bilgisayarı kontrol etmeye yararken diger kısmı ise uzaktan yönetilecek bilgisayarla kontrol kısmı arasında bağlantı kurmasını sağlayacak açıklık yaratır. Yani bizim problemimiz trojan programının bilgisayarımızda açık port bırakan kısmıyla ilgilidir.
Trojan bulaşan bilgisayarda şifre çalmak dahil her istenilen şey yapmak mümkündür.
4- Keylogger ile
Keylogger klavyede basılan tuşları txt veya resim olarak kaydeden bir programdır. İster manuel olarak cafe vb benzeri yerlere kurulur veya trojan ile birlikte gönderilebilir. Keylogger içinde bulunan Report özelliği ile sizin klavyede her bastığınız tuşa ait bilgiler ile birlikte isteğe bağlı olarak ekran görüntünüz saldırganın mail adresine gidebilir.
5- Brute Force yöntemi ile
Brute-force anahtar uzayının tüm elemanlarının sırası ile algoritma içerisinde teker teker denenmesi yolu ile doğru anahtarı elde etmeye çalışmaktır. Yani saldırganın elindeki bir listedeki tahmini şifreleri kullanıcı adı gibi bilgileri tek tek manuel olarak girmek yerine bunu otomatik olarak programa yatırma olayı diyebiliriz kısaca. Teknoloji ile birlikte yeni güvenlik önlemleri geliştikçe bu yöntemi kullanan programlar artık iş yapmamaya başlamıştır.
6- Database veya mail server hack
Bu yöntem hotmail, yahoo, mynet, gmail gibi büyük mail servisleri için nerdeyse imkansızdır. Fakat zaman zaman hack olaylarına şahit olunabiliyor. Yakın bir zamanda hotmaile bu tip saldırı olmuş binlerce kişinin şifresi ele geçirilmişti.
Genelde hesap açmak için büyük portalları tercih etmekde fayda var. Küçük çaplı siteler daha kolay hacklenebileceği için güvenlik açısından daha risklidir.
7- Fake programlar
İsminden anlaşılacağı gibi msn, yahoo msn, Aol, icq, vb. programların sahtesidir. Programa giriş yapılan bilgileri serverlar aracılıga programı yapan kişinin adresine gönderir. Ne kadar professional olarak hazırlansada bazı noktalardan sahte olduğu farkedilebiliyor. Cafe gibi yoğun olan yerlerde çoğunlukla kullanılma ihtimali var.
8- Windows da bulunan açıklar
Microsoft işletim sistemlerinde her zaman için açıklar mevcuttur. Zaman zaman açıklar tespit edilip yamaları çıkartılır. Bu tür açıkları service packlari � yamaları çıktıkça yükleyerek kapatmalıyız. Özellikle güvenlik açıkları adı ile downloada sürülen yamalar daha çok önem arz etmektedir. Windowsda bulunan açıklar nedeni ile sorun yaşamamak için sık sık Windows Update Yapmakda fayda var.
9- PNG İşlemedeki Güvenlik Açığı
PNG resim biçimlerinin işlenmesinde, bir uzaktan kod yürütme güvenlik açığı bulunmaktadır. Bu açığı başarıyla kullanan bir saldırgan, etkilenen sistemin tüm denetimini ele geçirebilir. Saldırgan, program yükleyebilir; verileri görüntüleyebilir, değiştirebilir veya silebilir; tüm kullanıcı haklarına sahip olan yeni hesaplar oluşturabilir. Microsoft sitesinden yapılan update ile bu sorundan kurtulunabilir (Sp2).
Bu yöntem hotmail, yahoo, mynet, gmail gibi büyük mail servisleri için nerdeyse imkansızdır. Fakat zaman zaman hack olaylarına şahit olunabiliyor. Yakın bir zamanda hotmaile bu tip saldırı olmuş binlerce kişinin şifresi ele geçirilmişti.
Genelde hesap açmak için büyük portalları tercih etmekde fayda var. Küçük çaplı siteler daha kolay hacklenebileceği için güvenlik açısından daha risklidir.